Palats och museum i Seoul

Halloj!
Här är det natt just nu, så vi tänkte komma med ett litet inlägg innan det är dags att krypa till sängs!

Kim och Anton kom aldrig iväg till matchen som var tidigt imorse, däremot vaknade vi av det koreanska jublet! Dem firade nog hela morgen, och har fortsatt idag! Kul för dem!

Vi började morgonen med en brakfrukost, som alla verkade nöjda med. Hotellfrukost brukar ju aldrig slå fel, och det gjorde den inte den här gången heller.

Efter frukosten åkte vi till Gyeongbok Palats, kejasar palatset här i Seoul. Den "engelska" guiden är ett slående exempel på koreaners dåliga engelska. Antons komentar: Vad pratar hon för språk?
Trots lite spårkproblem så var det väldigt kul att gå runt och titta på kejsarstaden.
När vi hade tittat klart på palats så åkte vi till Korean museum of war, ett museum där det var information om dem flesta krigen som Korea har varit inblandade i, och det är många!

Efter museumbesöket tog vi en tunnelbana tillbaka till vårat hotell och gick på ett varuhus som heter Lotte, det ligger precis brevid vårat hotell. Expiditer här  är lite annorlunda jämfört med expediterna hemma. Dem följer efter dig runt i affären, plockar fram storleken du vill ha på 2 sek, och följer dig praktiskt taget in i provhytten. Lite ovant men man får nog vänja sig!

Sedan var det hem till hotellrummen för en powernap, något som vi alla tyckte var väldigt skönt, det tar på krafterna att vara turister, vissa av oss har inte heller fattat att det inte är Spanien detta år utan lite andra länder, men vi drar ändå spanska ord lite här  och var!

Efter sovstunden var det dusch och sedan mat, och denna mat var en riktig smakupplevelse.
Vi fick in 2 olika sorter av kyckling bulgogi, dem lagar köttet i strora jättevarma grytor dirket på bordet. Anton och Hanna fick börja med den ena och Kim, Viveca och Micke med den andra.
Anton och Hannas var 1000 gånger starkare än dem andras, så när dem tog första tuggan så titta dem på varandra och bytte ut förstående blickar, sedan började sticka i munnen och tårarna rann! Men det var gott!
 Våran kypare var en hejare på att blanda köttet iallafall!

Vi han även med lite mer koll i affärena, sedan gick vi till en coffebar och köpte med oss kaffe och munkar som vi har mumsat på uppe på rummet.

Imorron är det våran sista heldag här i Seoul, och då ska vi åka till ett stortmarkanadsområde.

Nu säger vi God natt här i Seoul!





Kommentarer
Postat av: Karin

Det är så spännande att läsa vad ni gör. Speciellt då jag själv varit o sett palatsen o ätit den starka maten.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa=)

2010-06-23 @ 20:56:59
Postat av: Åsa

Verkar lyckat på första stoppet iaf. Häftigt att se och uppleva allt ni gör. Och jag kan förstå att det känns lite konstigt att folket inte pratar spanska...haha.

2010-06-23 @ 22:59:55
Postat av: Fam Hulterström

Här kommer en midsommarhälsning från Viken. Hoppas ni får det fortsatt bra på resan. Kramar från Carola och Ingemar, Jenny och Stephan

2010-06-25 @ 19:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0