Bilder

Här kommer lite bilder från den senaste tiden=)


Sushimåltid =)

'
Mangatjejer i eletrictown, Tokyo

Budda

Poolen på takterassen Waikikibeach, Hawaii


Surfarnas fader!


Pappa framför världens största Hawaiiskjorta!

Hang loose

Vi har lärt oss ett nytt utryck! Hang loose! Det är Hawaii folkets motto! Och är samma sak som relax typ. Dem har till och med ett speciellt tecken för det!

Idag har vi tagit oss runt med en buss här på Waikikibeach! Vi har även testat cocos kaffe. Lunchen åt vi en resturang som såg ut som ett trähus.
Sedan var det stranden och poolen på hotellets poolterass! Vi njuter varje sekund=)


Söt Hawaiipappa =)



Waikiki från vårat hotellfönster=)


Beachflower=)



Äkta Hawaiiblomma på riktigt på Waikikibeach!

waikiki beach!

Aloha!

Nu sitter vi på vårat hotellrum ett stenkast från waikiki beach, Honalulu, Hawaii.
Livet är toppen kan vi alla hålla med om.
Vi landade här 7:50 Hawaii tid! Ni är 11 timmar före oss nu!
Resan gick jätte bra, och vi alla var inställda på dem stränga säkerhetskontrollerna så det gick rätt smärtfritt det med!

Det första vi gjorde var att äta frukost på ett hak brevid vårat hotell. Det var en typisk amerikanska som ägde stället, och hon hyllade mamma till skyarna för att hon var den ända som tog en ren svart kaffe amerikano!

Efter frukost gick vi och handlade lite till morgondagens frukost, vi har nämligen som en svit här, så vi har eget kök på rummet. Dä ä najs!

Sedan (äntligen) drog vi ner till beachen! Waikiki beach här kommer vi! Solade och sov samt badade i det turkosklara vattnet.

Efter beachen blev det pool på hotellets takterass, och nu håller vi på o gör oss iordning inför ett resturangbesök!

Hoppas ni alla har det bra, men vi har det bättre ;)


Lämnar japanarna nu!

Igår var vi och kollade i varuhus. Det var rätt kul! Men innan var vi och kollade på samurajer. Det var coolt! Dagen gick i ett och när vi kom hem så var bloggcrew för trött för att uppdatera här.
VI slutade gårdagen med ett resturangbesök på en Koreansk resturang.

Idag har vi varit på båttur. Det var mysigt.

Snart ska vi flyga vidare till Hawaii, sol bad och engelsktalande människor ser vi alla fram emot. Vi kommer korsa datumgränsen med flygplanet. Så vi får denna dag två gånger.! Ballt!

Ännu mera Japaner!

Vi är i en stad med 12 miljoner japaner! Det är japaner överallt. Det värsta med dessa japaner är att dem inte kan engelska. Så det är lite språk missar här och var, men men. I Usa kommer nog folk garva åt våran engelska istället..
Nog om detta!

Så vad har vi gjort idag då?
Jo vi började dagen med att äta frukost på hotellet. Den är inte lika bra som den i Korea men den är helt okey.
Sedan åkte vi till en fiskemarknad, tyvärr var vi inte uppe med tuppen så vi kom lite sent. Men vi fick se massa fisk ändå! Själva området var väldigt stort.
Efter fiskemarkanden åkte vi till ett shoppingområde vi var inne i 3 olika varuhus, hur stora som helst.
En affär var riktigt ball! Det började med att det stod en halvnaken vältränad japansk kille i tajta jeans vid entren, som poseade åt allt och alla. Sedan luktade det herrparfym i hela affären. Musiken var jätte hög, personalen dansade, och den var i flera våningar, varje trappa var upplyst med neonlampor. Var det nattklubb eller affär? Vi är inte helt säkra!

Vi har även besökt electric town! Ett av dem galnaste ställena vi har varit på. Folk är utklädda till mangafigurer, (fast man får inte fota dem) Då skriker dem att det är mot lagen. Fast vi fota dem ändå. Busigt av oss! Pappa Micke och Hanna hade tävling om vem som lyckades att få någon manga tjej på bild.... Hoppas inte någon japansk polis läser.. ;)
 det blinkar neonskyltar och lyser överallt, ljudnivån är inte att tala om för den delen heller.
Det fanns även manga i alla former här, även pornmanga......

Nu på kvällen har vi ätit på en resturang, där dem inte kunde engelska heller, (spanskan har vi gett upp) det var inte mycket som blev rätt, men mätta och belåtna blev vi. Åker ni till japan  någon gång dra ut på iet i sushi.. Sushiiiii.. annars förstår dem lixsom inte vad du vill ha!


Det går inte o ladda upp bilder idag heller.. tråkigt :(

Japaner japaner och åter japaner

Halloj och Glad Midsommar på er!
Idag flög vi till Japan, Tokyo!
Resan gick fint och smidigt, och vi är en stämpel rikare i våra pass!
Vad vi märkte här är att säkerhetskontrollen är större än i korea. Här blev vi fotograferade och fick lämna fingeravtryck. En random polis kom även fram till oss på flygplatsen och började ställa frågor. Men det är bara och vänja sig eftersom vi ska till USA också.

Vi tog ett tåg från flygplatsen till tokyostation och sedan taxi till vårat hotell. Vi bor på Shiba park hotell, som ligger väldigt centralt, och ganska nära Tokyo tower.
Väll på hotellrummet duschade vi och fixade oss iordning, sedan gick till en sushiresturang, där vi satt på golvet och åt. Det var en upplevese. Så fick vi zake också, japansk snapps, vi vill också känna midsommar.

Imorron ska vi åka till en fiskemarkand!


Hade tänkt och lagt in bilder här men det funkar inte!
Kommer kanske imorron istället!


Sista dagen i Seoul

Vi började dagen med en fin hotellfrukost, och efter det bar det av till Itaewon, som kallas för "The strip". Den ligger nära den Amerikanska amdasaden och detta har varit en populär shoppinggata för amerikanarna som kom hit på 50-talet. På denna marknad fanns det mycket hantverk och sovenirer. Mycket roligt att titta på.
Efter att ha varit i Itaewon tog vi tunnelbanan till Dong daemun market. På tunnelbannan träffade vi på en av de få koreanerna som kan engelska, han såg att vi stod 5 förvirrade turister med karta och hade ingen större koll på vart vi skulle.
Han tog snabbt på sig rollen som guide och självutnämde sig till "The leader" Han visade oss nästan rätt.
Dang daemun gick vi bara igenom på denna marknad var det mest tyger och mat.
Efter Dang daemun åkte vi till Kwang Dang. Där såg vi mest konstig mat. Vi var så modiga, så vi stannade hos 2 koreanska tanter och åt mat,på gatan. Vi tror att vi har ätit eller mera smakat på tuppkam idag. Kan tala om att detta var ingen hit alls! Vi alla har våra egna tekniker vad det gäller pinnätningen, något som dessa koreanska tanter tyckte var väldigt kul!

Efter denna marknad drog vi oss tillbaka mot vårat hotell. Vi kollade i lite varuhus! Kim köpte en kavaj och Anton köpte 2 par skor!

När vi var klara med vår sista shopping så gick vi till hotellrummen och vilade! Sedan blev det sista resturang besök här i Seoul och vi avslutade allt med kaffe på ett Cafe!

Imorron flyger vi vidare till Tokyo!

Vi alla är väldigt nöjda med våran Korea vistelse!



Östra porten i Seoul



Mat? Hos dem koreanska tanterna!


Sen måste vi bara visa korenasktoalett med massa funktioner, att gå på muggen blev ett rent nöje. PS den är eldriven DS



Ringen är alltid varm, du kan få dig en rumptvätt m.m! En upplevelse att testa!

Nu säger vi god natt här och vi hörs i Tokyo som vi åker till imorron!

Palats och museum i Seoul

Halloj!
Här är det natt just nu, så vi tänkte komma med ett litet inlägg innan det är dags att krypa till sängs!

Kim och Anton kom aldrig iväg till matchen som var tidigt imorse, däremot vaknade vi av det koreanska jublet! Dem firade nog hela morgen, och har fortsatt idag! Kul för dem!

Vi började morgonen med en brakfrukost, som alla verkade nöjda med. Hotellfrukost brukar ju aldrig slå fel, och det gjorde den inte den här gången heller.

Efter frukosten åkte vi till Gyeongbok Palats, kejasar palatset här i Seoul. Den "engelska" guiden är ett slående exempel på koreaners dåliga engelska. Antons komentar: Vad pratar hon för språk?
Trots lite spårkproblem så var det väldigt kul att gå runt och titta på kejsarstaden.
När vi hade tittat klart på palats så åkte vi till Korean museum of war, ett museum där det var information om dem flesta krigen som Korea har varit inblandade i, och det är många!

Efter museumbesöket tog vi en tunnelbana tillbaka till vårat hotell och gick på ett varuhus som heter Lotte, det ligger precis brevid vårat hotell. Expiditer här  är lite annorlunda jämfört med expediterna hemma. Dem följer efter dig runt i affären, plockar fram storleken du vill ha på 2 sek, och följer dig praktiskt taget in i provhytten. Lite ovant men man får nog vänja sig!

Sedan var det hem till hotellrummen för en powernap, något som vi alla tyckte var väldigt skönt, det tar på krafterna att vara turister, vissa av oss har inte heller fattat att det inte är Spanien detta år utan lite andra länder, men vi drar ändå spanska ord lite här  och var!

Efter sovstunden var det dusch och sedan mat, och denna mat var en riktig smakupplevelse.
Vi fick in 2 olika sorter av kyckling bulgogi, dem lagar köttet i strora jättevarma grytor dirket på bordet. Anton och Hanna fick börja med den ena och Kim, Viveca och Micke med den andra.
Anton och Hannas var 1000 gånger starkare än dem andras, så när dem tog första tuggan så titta dem på varandra och bytte ut förstående blickar, sedan började sticka i munnen och tårarna rann! Men det var gott!
 Våran kypare var en hejare på att blanda köttet iallafall!

Vi han även med lite mer koll i affärena, sedan gick vi till en coffebar och köpte med oss kaffe och munkar som vi har mumsat på uppe på rummet.

Imorron är det våran sista heldag här i Seoul, och då ska vi åka till ett stortmarkanadsområde.

Nu säger vi God natt här i Seoul!





På plats i Seoul

Hej på er alla!
Vi landade vid 5:30 (koreansk tid, vi är 7 timmar före er) på Seoulsflygplats! Resan gick bra, men vi alla tyckte nog att den var rätt lång! Det var skönt att få komma ur planet och sträcka på bena!
Efter det tog en buss oss in till Seoul och vårat hotell. Eftersom vi var så tidiga så var inte rummen klara utan vi fick bara lämna bagaget.
Efter det tog vi oss ut på stan, våran plan var att besöka Seoul Tower, men det hade inte öppnat ännu. Vi fördrev då tiden på ett mysigt fik där vi laddade upp batterierna för att orka en hel dag i Seoul!
Vid 11 öppnade Seoul Tower, och vi var på plats! Alla fick gå in i en linbana som tog oss upp till tornet. Utsikten här ifrån var enorm, man såg hela stan, och den är verkligen inte liten. Vi alla går runt och tittar med stora ögon för det finns, hela tiden något nytt att se. 
Vi åkte högst upp i tornet där det är en fin resturang som satte ribban högt för resten av dagen! Denna resturang roterar 1 varv i timmen och vi han med 2 stycken under våran måltid! 
Efter maten var vi alla väldigt trötta och mätta, och nu var även våra 2 hotellrum klara, så vi gick och la oss i 2 timmar.  Vi alla håller nog med om att det var 2 väldigt sköna timmar.
Vi duschade och fräschade till oss för att möta staden en gångtill. Nu gick vi runt i affärer, och det finns det gått om!
Sedan hamnade vi på en resturang där vi bestämde oss för att äta mat. Här kan vi alla lova att maten var väldigt stark! Pappa Micke gick in för att döda sin lilla förkylning och åt råa vitlöksklyftor! Allt var väldigt gott, kimchi, grillat kött, starka grönsaker m.m! Den största utmaningen var nog pinnarna, svårt att äta med, men vissa av oss hade bättre teknik än andra av oss!
Efter maten så strövade vi runt lite till och satte oss sedan på ett cafeé och drack kaffé mycket gott och alla blev lite piggare igen!

De 2 bröderna är lite småsugna på att gå och kolla på Sydkoreas VM match, den börjar 3:30 här i natt! Vi får väll se om dem orkar eller inte.

Imorron ska vi kolla in ett palats och gamla delen av Seoul! Vi alla är mycket förväntansfulla och ser verkligen fram emot dagen imorron!







Bilduppladdningen är väldigt långsam så ni får bara 2 bilder idag!

God natt!


Nilsson Lange on tour



 21/6 Stockholm - Munschen

22/6-25/6 Seoul

25/6 Seoul -Tokyo

25/6- 28/6 Tokyo

28/6 Tokyo - Honolulu

28/6-4/7 Honolulu

4/7 Honolulu - San Fransisco

4/7 - 6/7 San Fransisco

7/7 San Fransisco - Monteray

7/7 Monteray

8/7 Monteray Santa Monica, Malibu, Los Angeles

8/7 - 12/7 Los Angeles 

12/7 Los Angeles - New York

12/7 - 17/7 New York

17/7 New York - Miami

17/7 Fort Lauderdale

18/7- 19/7 ST Pete (Golfkusten, Florida)

20/7 - 22/7 Fort Mayer (Golfkusten, Florida)

23/7 -26/7 Miami Beach

26/7 - 27/7 Miami, Frankfurt Stockholm

Snart åker vi!

Hej och välkomna till Familjen Nilsson Langes reseblogg, här kommer vi uppdatera med resehändelser och bilder under resans gång!

Just nu håller alla på sitt håll med att fixa dem sista detaljerna och alla är väldigt förväntansfulla!
 
Första resemålet är Seoul, Korea!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0